Cum să trăiești în armonie cu      credincioșii colegi?                     Ce face pentru o comunitate sănătoasă?

Și s-au dedicat învățăturii apostolilor și părtășiei, ruperii pâinii și rugăciunilor.                                                                                   Fapte 2:42

 

Biserica timpurie a învățat să se iubească reciproc în Hristos. Oamenii care au fost cândva străini unul de altul aveau acum un sentiment de comunitate și de viața lui Hristos care curge prin ele. Simțiți mai mult durere decât viața în comunitatea dvs. locală? Află cum viața poate începe să curgă prin părtășia ta locală.

Devotat la părtășie

Unul dintre lucrurile la care s-a dedicat tânăra biserică a fost părtășia. Tovarasie înseamnă a ține toate lucrurile în comun - cu alte cuvinte, a împărtăși împreună. Au început să știe și să se iubească unul pe altul. Aici s-au adăugat brusc 3.000 de oameni la o mică trupă de 20. Majoritatea dintre ei probabil erau străini înainte. Mulți dintre ei veniseră din alte părți ale lumii în Ierusalim pentru acea ocazie. Nu se cunoșteau. Însă acum erau unul în Hristos și au început să se iubească unul pe altul și au început să vorbească între ei, să afle ce gândiseră unul pe celălalt și cum reacționau fiecare și să-și împărtășească problemele, sarcinile și nevoile lor, vorbește despre acestea împreună și roagă-te împreună despre ele. Există un sentiment minunat de comunitate, de comunitate, de apartenență unul cu celălalt. Aceasta este părtășia care este viața destinată trupului lui Hristos.


Există putere în comunitate

Dumnezeu a conceput ca viața sa să se manifeste printr-un corp. Dacă corpul nu funcționează, atunci viața nu se manifestă. Asta înseamnă că nu există putere, deoarece viața lui Dumnezeu este întotdeauna putere. Motivul pentru care biserica a fost atât de neputincioasă în ultima vreme este că a fost atât de fragmentată și ruptă. Ne-am înstrăinat unul de celălalt. În Efeseni, Apostolul Pavel spune: Șa nu  întristați pe Duhul Sfânt al lui Dumnezeu ... (Efeseni 4:30). Apoi enumerează lucrurile care îl întristează: Lasă toată amărăciunea, mânia,furia,  și calomnia să fie îndepărtate de tine, împreună cu toată răutatea. Fii amabil unul cu celălalt, cu tandrețe, iertându-te unul pe celălalt, așa cum te-a iertat Dumnezeu în Hristos.(Efeseni 4: 31-32)

Acest lucru este esențial

Dacă acest lucru nu se întâmplă, atunci Duhul lui Dumnezeu este mâhnit. Când este mâhnit, nu acționează. Nu există viață. Biserica devine plictisitoare și moartă și sterilă și mediocră. Toate acestea se manifestă într-un ritual gol, fără nicio vitalitate în el. Dumnezeu intenționează ca creștinii să aibă părtășie, să-și împărtășească viețile și gândurile și problemele celuilalt - să suporte unii altora poveri și să îndeplinească astfel legea lui Hristos. Nu este o opțiune; este esențial. De aceea, când Duhul Sfânt al lui Dumnezeu începe să se miște în orice adunare sau în orice adunare de creștini, el pornește din acest punct. El începe să vindece ruperea vieții lor și a relațiilor lor unul cu altul, să-i determine să își recunoască reciproc răutatea și mânia, frustrarea și râsul lor și să se ierte unul pe celălalt. Aceasta este momentul în care viața începe să curgă din nou prin trupul Domnului Isus Hristos.

Rugați-vă săptămâna aceasta:

Tată, deschide-mi inima către ceilalți și spre tine. Rupe și topeste în mine rezistența pe care o ridic împotriva celorlalți. Fă-mă să fiu dintr-o singură inimă și o minte cu ceilalți din corp, generos în a da, bucuros să particip la orice lucru care avansează această lucrare minunată care se întâmplă în mijlocul unei lumi care se aruncă rapid în întuneric, în gol și în frig. Mulțumesc, Doamne, pentru căldura Duhului tău și pentru puterea ta și harul tău în poporul tău.