Cine este Duhul Sfant?

Te-ai gandit vreodata cine este Duhul Sfant? Tu nu esti singur. Cei care l-au urmarit pe Ioan Botezatorul au incercat sa sustina acest verset :

 

"„Dar cu ce botez aţi fost botezaţi?” le-a zis el. Şi ei au răspuns: „Cu botezul lui Ioan.”" Faptele apostolilor 19:3 .

 

    Haide-ti sa ne intoarcem inapoi , unde cuvintele lui DUMNEZEU  ne spune cateva lucrurui despre ''Duhul Sfant'', acesta este un subiect important pentru noi.

 

 

Cine este Sfantul Duh?

El este Duhul lui Dumnezeu și al lui Isus Însuși (Romani 8: 9). Ioan 16:13 spune: „El este Duhul Sfânt, care conduce în tot adevărul ...”

  • Când va veni Mângâietorul, Duhul* adevărului, are să vă** călăuzească în tot adevărul, căci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit şi vă va descoperi lucrurile viitoare.   Ioan 16:13

Unde este Duhul Sfant?

 Duhul Sfânt este peste tot (Psalmul 139: 7-8) și trăiește chiar în interiorul nostru. „Trupul tău este templul Duhului Sfânt, care trăiește în tine și ți-a fost dat de Dumnezeu” (1 Corinteni 6:19)

 

Ce face Duhul Sfant?

Duhul Sfânt ne mângâie (Ioan 14:16); se roagă pentru noi (Romani 8:26); și ne îndrumă spre adevăr (Ioan 16:13). Acestea sunt doar câteva lucruri pe care Duhul Sfânt le face pentru noi.


      De ce vine Duhul Sfant?

 

Ci voi veţi primi o putere, când Se va coborî** Duhul Sfânt peste voi, şi-Mi veţi fi martori în Ierusalim, în toată Iudeea, în Samaria şi până la marginile pământului.”

 

Puterea Sfantului Duh in vietiile noastre

 

     In Galateni 5:16 , spune:''Zic dar, umblati carmuiti de Duhul si nu impliniti poftele firii pamantesti.''

   

Alte religi ne spun sa traim o alta cale in siguranta , dar doar crestini vor avea puterea sa traieasca pe calea lui Dumnezeu : Duhul Sfant traieste  inlauntrul nostru . Cum ne vom conecta la aceasta putere?

 

*Tu trebuie sa vrei sa fi ghidat de Duhul(Matei 5:6)

*Trebuie sa-ti marturisesti pacatele (1 Ioan 1:9)

*Da-i fiecare zona din viata ta lui Dumnezeu. (Romani 12:1-2)

*Fi credincios ,revendica puterea Duhului Sfânt, în conformitate cu porunca Sa („fii umplut cu Duhul” - Efeseni 5:18) și Promisiunea Lui („când întrebăm după voia Lui, el ne aude ...” - 1 Ioan 5:14 )

 

 

Puteți vorbi cu Dumnezeu și să spuneți așa ceva: „Dragă Dumnezeu, am nevoie de Tine. Îmi pare rău pentru toate lucrurile greșite pe care le-am făcut. Vreau să mă ajuți. Știu că păcatele mele sunt iertate pentru că l-ai trimis pe Isus să moară pe cruce și să se ridice din nou a treia zi. Mulțumesc că m-ai iertat. Vreau ca Iisus Hristos să preia controlul asupra vieții mele. Te rog să mă umple cu Duhul Tău Sfânt; dă-mi înțelepciunea și puterea Ta de a trăi o viață care să-ți aducă slavă. "